Bogdan Baltazar, la "100%": "Excesele s-au datorat bancilor mici care au vrut sa ofere chilipiruri"

Data publicarii: 10-11-2010 | Finante-Banci
Consultantul financiar Bogdan Baltazar a declarat astazi, la emisiunea "100%", a declarat ca in ceea ce priveste creditele bancare, toate excesele s-au datorat bancilor mici care au vrut sa ofere chilipiruri, dar reglementarea acestui domeniu trebuie sa se faca in acord cu directivele europene. Baltazar a adaugat ca sectorul bancar din Romania este printre putinele din Europa care nu a avut nevoie de ajutorul statului pentru a traversa criza economica.

- In ceea ce priveste Ordonanta 50, FMI nu tine partea bancilor ci tine partea unei cumpene bune in domeniul bancar. Macar sa se spuna ca nu este directiva europeana ci este o alta lege. Directiva europeana se aplica doar creditelor de consum, la noi se spune ca se aplica si celor imobiliare.

- Sectorul bancar de la noi este aproape singurul sistem bancar din Europa care nu a avut nevoie de ajutor de la stat pentru a trece prin criza. Vrem acum sa distrugem si singurul segment care merge bine. In alte tari statul a capitalizat bancile. La noi nu a existat asa ceva. Ce sa plateasca bancile?

 

integral in: evz.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: